Η ελληνική μετάφραση του MOM MAKEOVER σημαίνει Μεταμορφώνοντας την Μαμά.
Τα τελευταία χρόνια τείνει πραγματικά να πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις τόσο στην Αμερική όπου «γεννήθηκε» αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο ως μια τάση συνολικής «μεταμόρφωσης» της γυναίκας.
Μητέρες ηλικίας 25 έως 50 χρονών που έχουν ολοκληρώσει τις οικογένειες τους και τα παιδιά έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν ,αποφασίζουν να διορθώσουν  συνολικά το σώμα τους το οποίο έχει χάσει την πρότερη ακμή του και έχουν δημιουργηθεί ατέλειες που ενδεχομένως να μην υπήρχαν πριν τις εγκυμοσύνες.

Ένας συνδυασμός επεμβάσεων στο άνω και στον κάτω κορμό μπορεί να πραγματοποιηθεί για να διορθώσει οριστικά τις αλλαγές που έχουν επιφέρει οι κυήσεις , οι τοκετοί, και ο θηλασμός .

Το σύνηθες είναι να πραγματοποιούμε πολλά χειρουργεία μαζί. Ο πιο δημοφιλής συνδυασμός είναι στήθος (ανόρθωση ή αυξητική), κοιλιοπλαστική και λιποαναρρόφηση.
Πριν από 20 χρόνια το να συνδυάσεις πολλά χειρουργεία μαζί ήταν κάτι καινούργιο και ίσως ριψοκίνδυνο, τώρα όμως με την βελτίωση των τεχνικών και την ασφάλεια στα χειρουργεία μπορούν άνετα να πραγματοποιηθούν.
Οι πολλαπλές επεμβάσεις ξενίζουν και ίσως φοβίζουν αλλά είναι πλέον απόλυτα ασφαλείς εφόσον τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις:

  Ο ασθενής να είναι υγιής

  Η εφαρμογή νέας τεχνολογίας  για  την αποφυγή επιπλοκών (αντιθρομβωτικά πρωτόκολλα)

  Η χρησιμοποίηση πρωτοποριακών, αναίμακτων, και ασφαλών χειρουργικών τεχνικών

  Μεγάλη προσοχή στη μετεγχειρητική παρακολούθηση