Το Διοδικό laser είναι η πιο διαδεδομένη μεθοδος αποτρίχωσης στην Αμερική τα τελευταία χρόνια η οποία  επικράτησε σαν μεθοδολογία, καθώς αυτή η μονοχρωματική, ενισχυμένη ακτίνα φωτός στα 810nm μεταφέρει υψηλή φωτεινή ενέργεια και θερμότητα σε καθορισμένους ιστούς (τρίχα), αφήνοντας ανέπαφο το υγιές δέρμα.

Σε σύγκριση τώρα, με τον Αλεξανδρίτη , το μεγαλύτερο μήκος κύματος στα 810nm του Διοδικού laser το κάνει να δρα βαθύτερα, ‘αποφεύγοντας’  τη μελανίνη στην επιδερμίδα.

Τέλος, χάρη στον πατενταρισμένο ψυκτικό μηχανισμό Cool Touch (πολύ έντονη ψύξη)  αποτρέπεται ο κίνδυνος εγκαυμάτων και γίνεται εφικτή η  ανώδυνη και οριστική θεραπεία αποτρίχωσης.

Για το λόγο αυτό είναι ασφαλέστερο και αποτελεσματικότερο σε σχέση με τον Αλεξανδρίτη, ειδικά σε μελαχρινές επιδερμίδες και σε περιόδους ηλιοφάνειας. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την αποτρίχωση και το καλοκαίρι και επιπλέον να μπορούμε να αναλάβουμε και πιο σκούρες επιδερμίδες. Ειδικά στο χώρο του μπικίνι και στις μασχάλες, όπου οι τρίχες είναι συνήθως πιο σκούρες και οι θύλακες σε πιο μεγάλο βάθος τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά !

H συσκευή χρησιμοποιεί την τεχνολογία SHR (Super Hair Removal) η οποία μας επιτρέπει την θεραπεία μεγάλων περιοχών σε μικρό χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του «πινέλου», η κεφαλή του laser βρίσκεται σε συνεχή κίνηση (τεχνική In-Motion) και έτσι η θεραπεία γίνεται πραγματικά ανώδυνη, σύντομη και πλέον αποτελεσματική.